Velge riktig gulv til ulike bruksområder/behov

Oljet gulv:

Olje beskytter ikke gulvet, vi anbefaler derfor å alltid hardvoksolje gulv som er oljet (eks. Hvitoljet fiskebensparkett med klikksystem)

Lakkert gulv:

Lakkert gulv er ferdig behandlet gulv som ikke trenger overflatebehandling. Forskjellen på lakkert og oljet er at lakk legger seg som en hinne på overflaten. Innenfor lakkert gulv er det lakkert, matt lakkert og semi lakkert. Du bestemmer selv hvor mye glans du ønsker, alt under 10 er sett som matt, alt over har glans. Det er lettere å lage skraper på gulv som er lakkert, men den er mer motstandsdyktig enn oljet. Lakkert gulv kan gulne litt i fargen etter hvert.

Hardvoksoljet gulv:

Hardvoksolje beskytter gulvet på en god måte. Den er motstandsdyktig og bevarer tre følelsen.

Herdet gulv:

Woodura er en patentert teknikk for herding av tre som gjør treet sterkere. Dette er parkett som ikke trenger noe behandling. Den er slitesterk og holder seg godt. Dette er en parkett som passer godt til rom hvor det er mye aktivitet.

 

Det er viktig å tenke på hvilket type gulv du legger på de forskjellige bruksområdene. Eks. på kjøkken hvor det kan være mye søl er det lurt å ha et gulv som ikke er ømfintlig for flekker. 

Gulvet er det største møbelet man har i et rom, det er derfor viktig at resten av interiøret passer gulvet. Farger på veggen, kjøkkenet og møbler. Noen velger et nøytralt gulv som passer inn i mye, mens andre har en distinkt stil. Husk å tenke på bruksområder, stil i forhold til leilighet/hus, hva du vil være komfortabel med. Hva du ønsker at gulvet skal gjøre, eks. lyst gulv vil åpne rommet og få det til å se større ut. Mørkt gulv vil gjøre rommet litt lunere.

Tenk på hvilken stil du ønsker. Gulv er en ganske stor kostnad og det er noe du skal leve med i mange år. Valget dere tar vil være med dere i mange år, tenk derfor på mer enn bare trendbildet.