Tregulv

Et gulv er ikke bare et gulv, det er også det største og mest fremtredende møbelet i et rom. Det er mange fordeler med å velge et tregulv. 

 

Vi i Gulvbutikken AS gir deg inspirasjon og hjelper deg som vurderer å innrede ditt hjem med tregulv av høy kvalitet.  

Vi er opptatt av at du finner det beste gulvet for nettopp ditt hjem, derfor har vi brukt tid på skape en nettside som inspirer og informerer våre kunder om produktene og tjenestene vi tilbyr. Takket være vårt fokus på service og mål om å forenkle kundens oppussingsprosjekt, har vi oppnådd mange fornøyde kunder. Vi er stolte av gulvene våre, som er av høy kvalitet og laget for å tåle det norske klimaet. 

Om du benytter en gulvlegger med god kompetanse for å legge gulvet vil du være sikker på at alt er gjort som det skal og derfor holder i mange år fremover. En håndverker vil også kunne avgjøre hvor mange mm tykke tregulvet skal være. Samt hvordan det skal legges, i form av feste, for eksempel med not og fjær. 

Hvorfor tregulv?

Det er flere grunner til at det lønner seg å ha tregulv i Norge, blant annet:

  • Ulikt klima krever stabil temperatur på gulv
  • Allerginøytralt
  • Bakteriehemmende
  • “Mykt å gå på”

Norge har lange og frosne vintre, våte høst- og vårmåneder og kalde sommerkvelder. For oss nordmenn er det derfor lurt å innrede hjemmet vårt så varmt som mulig, og dette kan gjøres på andre måter enn isolering og varmeelementer. I motsetning til fliser og laminat holder treet seg i samme temperatur året rundt og er et praktisk og designvennlig valg. 

Tre er et lunt materiale som er mykt og deilig å gå på. Det er samtidig naturlig lydisolerende, noe som er en bonus i de fleste hjem, både i hus og leilighet. For inneklimaet er også tregulv et godt alternativ. Det er allerginøytralt og bakteriehemmende, perfekt når man har barn og kjæledyr i huset. 

Mønstret gulv?

Det har lenge vært populært å velge nøytrale farger og fasonger når man skal legge nytt gulv. Dette gjør det enklere å være fleksibel når det kommer til å møblere. De siste årene derimot, har trenden snudd, og gulvet blir av mange oppfattet som rommets viktigste detalj. Mer fremtredende gulv og enklere møbler har inntatt trendbildet. 

Det er vanlig å assosiere mønster med for eksempel fliser eller tepper, men for dem som samtidig ønsker seg fordelene med et tregulv, er mønstret parkett et perfekt alternativ. Gavebutikk.no har flere spennende mønstre å velge mellom.    

Fiskebensmønster har lenge vært et populært valg når det kommer til parkett, men det finnes også en rekke andre spennende måter å legge parkett på som gjør gulvet ditt til et blikkfang. Rutemønster er noe man ser mer og mer av, og som setter et særpreg på boligen. Mønsteret er klassisk og passer i de fleste boliger. 

Ta vare på gulvet ditt

Når du først har investert i et tregulv, bør du gjøre det du kan for å få det til å vare lengst mulig og samtidig holde seg pent. 

Vann er kryptonitt for et tregulv og noe man skal være forsiktig med. I et vått land som Norge lønner det seg først og fremst å kjøpe en skikkelig dørmatte. Ellers er det viktig å tørke opp vannsøl raskt før det trekker inn i treet. 

Gulvet må som alle flater vaskes fra tid til annen. Dette gjøres best med en grundig støvsugingsrunde etterfulgt av en tørrmopp. Er det flekker og søl fjernes dette best med en godt oppvridd klut og såpe beregnet for parkett. 

Lakkerte gulv skal ikke vaskes med såpe, kun med syntetisk rengjøringsmiddel. Oljede gulv derimot skal helst vaskes med såpe. 

Dersom gulvet tas vare på, vil du ha glede av våre tregulv i flere tiår. De kan også slipes og lakk- og oljebehandles ved stor slitasje eller skader. 

La deg inspirere av våre nettsider eller i vårt showroom på Majorstuen i Oslo.