Parkettgulv

I Gulvbutikken AS har vi fokus på kvalitet slik at dine gulv varer så lenge som mulig. Du finner et bredt utvalg parkettgulv du kan velge blant i vår nettbutikk.  

 

Vi i Gulvbutikken AS vet at en oppussingsprosess er krevende og slitsom for de aller fleste. Ved å ha en enkel og oversiktlig nettbutikk som inspirerer, være tilgjengelig for spørsmål og råd samt sende gulvet direkte hjem til deg, håper vi at vi kan bidra til å forenkle din oppussing. 

Du kan også få vareprøver i posten slik at du enkelt kan prøve ut flere alternativer. 

Vår nettside er oversiktlig og informativ slik at det skal være enkelt for våre kunder å finne frem til det de leter etter og velge parkett. Du finner individuell informasjon om samtlige av våre parkettgulv, både om det tekniske og informasjon i forhold til interiør og design. 

Les mer: Parkett Oslo

Dette må du tenke på når du velger parkettgulv

Parkett er et type gulv som kommer i mange forskjellige varianter, og du har derfor mange valgmuligheter når du skal gå til innkjøp av parkettgulv. Hvilket materiale skal man velge? Hvilken farge passer best på gulvet hjemme hos dere? Vil dere ha oljet eller lakkert gulv? 

Dette er alle relevante spørsmål man bør se nærmere på før man bestemmer seg. 

Valg av tresort

Når det kommer til materiale, eller hvilken tresort man skal gå for, er det gjerne to store forskjeller som skiller treslagene fra hverandre. Den ene er estetikken i form av farge og struktur, den andre er hvor slitesterkt treet er. 

Eik er kjent som en hard tresort og ripes ikke like lett som for eksempel bjørk. For dem med barn eller hund kan det lønne seg med et eikeparkettgulv da den vil holde seg pen lenger. 

Farger og mønstre

Farger kan variere veldig fra tresort til tresort, men overflatebehandling har også mye å si. Det er mulig å slipe og behandle for eksempel eik for å gi det den fargen man ønsker, både i lyse og mørke fargetoner.

Fargen vil også som regel endre seg over tid ettersom det blir eksponert for sollys.

Det er gøy å utforske de forskjellige mønstrene man kan legge parkettgulv i. Både fiskebensparkett og Chevron er svært populære alternativer, og kan friske opp et ellers kjedelig rom. Gulvbutikken AS har også andre spennende mønstre du kan kan vurdere. Vi sender deg vareprøvene rett hjem slik at du kan se om de passer inn hos deg!

Les mer: Fiskebensparkett

Hva slags gulvbord skal jeg ha?

En annen viktig ting å tenke over før man velger gulv, er hvor stort areal gulvet skal dekke og hvordan ulike bordstørrelser får romfølelsen til å fremstå. Dette avgjør hvilken størrelse du bør velge på bordene i parkettgulvet. Skal du ha 1-, 2- eller 3-stavs gulvbord? 

1-stavs bord har vært mest brukt de siste årene. Her er plankene, eller stavene, bredere og lengre. 2-stavs bord er som det høres ut; satt sammen av to staver i bredden, det samme gjelder 3-stavs bord. Man kan gå ut fra at man ofte bruker 1- og 2-stavs bord i større rom, mens i mindre rom brukes ofte 3-stavs bord. 

Olje eller lakk?

Videre er spørsmålet om du ønsker å behandle gulvet med olje eller lakk. Olje er mest matt og kan repareres lokalt om det blir skade på gulvet, men må behandles oftere. Det er også lettere å bytte farge på gulvet dersom det er oljet. 

En fordel med olje er at gulvet som regel kjennes varmere ut enn ved bruk av lakk, og treet føles og ser mer ubehandlet ut. 

Lakk derimot er i utgangspunktet blankere, men har flere glansgrader og kan også bli veldig matt. Lakken gir en jevnere overflate og gjør at gulvet kan rengjøres enkelt. Et lakkert parkettgulv er også mer slitesterk. 

Ulempen med lakkbehandlet gulv er at dersom parketten får en skade må hele gulvet slipes og lakkes på nytt. Skaden kan ikke repareres lokalt.  

Rengjøring av parkettgulv

Ved rengjøring og vedlikehold av parkett er det flere ting å tenke:

  • Unngå at sand og støv lager riper
  • Ikke bruk sterk såpe
  • Unngå mye vann

Dersom man har parkett er det lurt å gå til innkjøp av en skikkelig dørmatte, da unngår man å dra med seg store mengder støv og sand inn som kan lage riper og stygge merker. Ved vanlig rengjring vil det holde lenge å støvsuge eller bruke en mikrofiber tørrmopp. 

Om du skal fjerne søl og ting som ikke går bort med støvsugeren kan det holde med en våt mikrofibermopp. Hvis du må bruke såpe skal denne være mild. Sørg for at kluten ikke er for våt, da dette også skader parketten. 

Kontakt oss!

Lurer du på hvilket gulv du skal velge? Eller kanskje du har spørsmål til rengjøring? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg så godt vi kan!

Gulvbutikken AS hjelper deg å realisere dine gulvfantasier, både før, under og etter kjøp av ditt parkettgulv. Ta kontakt for en uforpliktende prat!