Kan parkett lagres i garasjen

23 26, %Å

Oppbevaring av tregulvmateriale i garasjen er fornuftig med tanke på lagringsplass.Det er greit å fjerne ubrukte gjenstander fra huset uten å kaste dem bort. Hvis huseiere har sett lagring av tregulvmateriale fra materialets perspektiv, kan garasjen være fornuftig avhengig av miljøforholdene.


Temperatur påvirker utseendet på tregulv. Fuktighet krymper eller utvider den normale formen. Varm, kald eller tørr luft påvirker også treets utseende og tilstand. Endringer i lagret trevirke vil påvirke gulvinstallasjonen.
Hvis for eksempel tregulvmateriale lagres i en kjølig garasje og i etterkant plasseres i et romtemperaturområde, vil treet overkompensere og utvide seg for mye i et forsøk på å justere seg etter temperaturendringen. Hvis det derimot oppbevares i et varmere klima enn det legges i, vil treet krympe.
I verste fall kan gulvet ditt bli ubrukelig etter det har gått igjennom drastiske
temperaturendringer. Det er derfor viktig å sikre at materialene oppbevares i riktig miljø i forkant av installasjonen. 

Ventilasjon og en stabil temperatur er avgjørende om du har tenkt å lagre tregulvet ditt i garasjen. En tommelfingerregel er å oppbevare det i romtemperatur med et normalt fuktnivå. For lagring av tregulv er det derfor best å unngå garasjer under bakkenivå. Tregulv skal ikke stå oppreist lent mot veggen, da det ofte resulterer i bøyde og dermed ubrukelige planker. Oppbevar det flat på det eksisterende gulvet, vekk fra veggene. Overvåk treets tilstand jevnlig og flytt det til et annet område hvis garasjens forhold endrer treets utside. Når det er tid til å legge gulvet, må du la gulvet tilpasse seg romtemperaturen i noen dager før det installeres.

Avslutningsvis er garasjen et flott sted å lagre tregulv, så lenge man tar høyde for de ovennevnte forslagene og leser leggeanvisningen som kommer med gulvet.