Hva er forskjellen mellom HDF og MDF?

49 10, %Å

Bruken av komposittmaterialer for konstruksjon og design har økt betydelig de siste tiårene, hovedsakelig på grunn av de nyskapte tette fiberplatene HDF og MDF som har revolusjonert møbelindustrien. Klassisk parkett og fiskebensparkett består vanligvis av rent treverk, og det er derfor ofte dyrt å anskaffe.

Det er grunnen til at vi i Gulvbutikk.no er glade for å kunne tilby kundene våre parkett og fiskebensparkett med HDF mellomlag - det perfekte alternativet for deg som vil ha et gulv til en rimeligere pris uten å måtte gå på akkord med kvaliteten. HDF (High Density Fiberboard) brukes hovedsakelig til produksjon av gulv. Takket være HDF er det nå mulig å tilby en mer kostnadseffektiv løsning for en holdbar 3-lags parkett av høyeste kvalitet. Mange gulvprodusenter bruker et mellomlag av enten kryssfiner eller spon, men siden HDF er mer fuktbestandig og mye sterkere, er det dette vi har valgt å tilby våre kunder. HDF har en tetthet på mer enn 800 kg pr. kubikkmeter, noe som gjør det til et perfekt stabiliserende materiale for holdbare, konstruerte tregulv.

MDF (Medium Density Fiberboard) brukes mer til møbler og inventar. Det er sammenlignbart med sponplater, men MDF har en mye høyere tetthet. MDF er
fuktbestandig og derfor ideell for områder med høyere luftfuktighet, for eksempel bad og toaletter. I tillegg brukes ofte MDF i akustiske kapslinger som høyttalere og subwoofere, på grunn av de isolerende egenskapene den har. Flere og flere produsenter bruker HDF- og MDF-teknologi fordi det er mer kostnadseffektivt og miljøvennlig samtidig som kvaliteten opprettholdes. Fordelene er mange.