Hva er fiskebensparkett & Chevrongulv

58 15, %Å

Fiskebensparkett kan ha vært det første parkettmønsteret som ble utviklet i Europa, kanskje fordi det ganske enkelt var med på å dreie treplankene i en vinkel, og det lignet også zig-zag murverk som hadde dekorert kirker og andre bygninger i århundrer. Faktisk, tilbake da folk hadde smussgulv i hjemmet, valgte noen å skille sand på gulvet og feie det inn i dekorative mønstre, inkludert chevronmønster. Så det er fornuftig at det raskt ville bli et populært alternativ når tregulv ble vanlig.

Illustrasjon: Forskjellen mellom Chevron(1.illustrasjon) og Fiskebensparkett (2.illustrasjon)

 

Chevronmønsteret er kjent som point de Hongrie, etter en slags broderi søm som var trendy på 16. århundre. Det er uklart hvorfor sømmen ble oppkalt etter Ungarn, siden det er mest forbundet med Italia, men det kan ha blitt oppkalt etter Ungarns Elisabeth den hellige fra 13.århundre.

I sin beskrivelse av Versailles slottet på 1690-tallet skrev den svenske arkitekten Nicodermus Tessin at det bare var ett rom i Versailles hvor parketten ble lagt kvadratisk. Han referert muligens til Queen's Guard's Room, det eneste rommet med chevrongulv i stedet for den nå kjente parketten, de Versailles.

Chevrongulv stilen opplevde en stor renessanse under Hausmann-tiden på 1800-tallet, da mye av byen ble gjenoppbygget i stor skala. Mange av de nye leilighetene fikk parkettgulv i enten fiskebensparkett eller chevron.

Fiskebensparketten kommer i mange forskjellige nyanser og vi tilbyr ulike dimensjoner i klikksystem. Her finner du vårt utvalg.